Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se 'zeleno svijetlo'

Ivanu Pavlu II priznato i drugo čudo, svetim će ga proglasiti 20. listopada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija teologa Kongregacije za kauze svetaca odobrila je pokojnom papi Ivanu Pavlu II i drugo čudo. Da bi se Ivana Pavla II proglasilo svetim, sada je potrebno još samo 'zeleno svijetlo' komisije vatikanskih kardinala i biskupa.

Odobrenje i drugog čuda Ivanu Pavlu II svojim potpisom mora potvrditi i aktualni papa Franjo. Talijanska agencija ANSA piše kako bi Ivana Pavla II Vatikan mogao kanonizirati 20. listopada ove godine, a taj je datum poseban po tome što pada 35. godišnjice izbora Wojtyle za papu (Izabran 16. listopada) i datuma njegovog ustoličenja (22. listopada).

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Slika nije dostupna 'Misa četiriju papa' Stigao i Papa u miru Benedikt XVI.: 'Događaj kakav Rim ne pamti u povijesti'

>> Dirljivo papino pismo starom prijatelju

Papa Ivan Pavao II beatificiran je nakon što mu je priznato prvo čudo, odnosno izliječenje redovnice od Parkinsonove bolesti. Njegovo drugo čudo dogodilo se 1. svibnja 2011. godine (posthumno) kad je ozdravila osoba koja je za zagovor molila Ivana Pavla II. Oba događaja liječnici su ocijenili neobjašnjivima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene