Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Santo subito'

Ivan Pavao II. bit će beatificiran 1. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Pavao II. bit će proglašen blaženim 1. svibnja, pošto je papa Benedikt XVI. prihvatio dekret o čudu koje se pripisuje njegovu prethodniku.

Time je završio postupak koji prethodi samu činu proglašenja blaženim. Obredom beatifikacije u bazilici sv. Petra 1. svibnja predsjedat će papa Benedikt XVI., objavio je vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papa Ivan Pavao II proglašen blaženim 'Najvjerojatnije ćemo doživjeti da Ivana Pavla II proglase svecem' Slika nije dostupna Osvojio vjernike diljem svijeta Papa koji je promijenio svijet i obilježio povijest

Kongregacija za kauzu svetaca je jednoglasno potvrdila čudo, što je bio preduvjet proglašenja blaženim, a Vatikan je u četvrtak objavio da su pripreme za beatifikaciju pape Ivana Pavla II. u završnici. 

>> Papa ovaj tjedan odobrava beatifikaciju Ivana Pavla II.

Dekret o herojskoj krjeposti Karola Wojtyle papa Benedikt XVI. potpisao je 19. prosinca 2009. Postulator kauze za Wojtylinu beatifikaciju msgr. Slawomir Oder predstavio je kongregaciji čudesno ozdravljenje francuske časne sestre koja se molila Ivanu Pavlu II. nakon njegove smrti 2. travnja 2005.

Postupak beatifikacije Ivana Pavla II. počeo je ubrzo nakon njegove smrti. Tijekom pogreba brojni vjernici tražili su brzo proglašenje Ivana Pavla II. svetim, uzvikujući 'Santo subito' (Odmah svetac). Da bi Ivan Pavao II. osim blaženim bio proglašen i svetim, morat će mu biti potvrđeno još jedno čudo. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene