Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Zbog sporosti suda mafijaški šef pušten iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin mafijaškog šefa Tota Riine, Giuseppe Salvatore Riina (27), osuđen na drugostupanjskom sudu na osam godina i 10 mjeseci zatvora zbog mafijaškog udruživanja, pušten je iz zatvora zbog sporosti suda koji nije obrazložio kaznu izrečenu na drugostupanjskom sudu, objavio je list Repubblica.

"Salvuccio", kako nazivaju mladog Riinu, napustio je zatvor u crnom "mercedesu". Najmlađi sin mafijaškog šefa Tota Riine i nećak još jednog mafijaša, Leoluce Bagarelle, izašao je iz zatvora na zahtjev odvjetnika Luce Cianferonija koji se žalio na predugo čekanje njegova štićenika u zatvoru na obrazloženje presude. Riina je prvi put osuđen 31. prosinca 2004., a sada je na slobodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Giuseppe Salvatore Riina, uhićen 2002., postao je, prema optužbi, točkom oslonca obitelji Riina, reorganizatorom klana njegova oca i upraviteljem golemog mafijaškog bogatstva. Prvostupanjski sud je mladog Riinu osudio na 14 godina i šest mjeseci zatvora, a drugostupanjski sud mu je smanjio kaznu na 11 godina i 8 mjeseci, dok je Vrhovni sud zatražio ponovno izjašnjavanje drugostupanjskog suda na drugoj sudskoj sekciji u Palermu, gdje mu je dodatno smanjena kazna zatvora na osam godina i 10 mjeseci. No, obrazloženje te druge kazne drugostupanjskog suda nije objavljeno, odnosno prošao je rok za njezinu objavu i mladi mafijaš je sada na slobodi.

Sporost talijanskog sudstva je poznata i Italiju je zbog toga Europa više puta kaznila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene