Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriv za smrt 80 osoba?

Italija: Zbog genocida u Ruandi uhićen katolički svećenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je katoličkog svećenika Emmanuela Mihiga Uwayezua pod optužbom da je 1994. bio upleten u genocid u Ruandi, javlja ANSA.

47-godišnji Uwayezu, porekao je optužbe i kazao kako je tijekom genocida samo pokušavao spasiti živote. Građanski rat u Ruandi bio je etnički sukob između manjinskog naroda Tutsi i većinskog Hutu. 1994. se pretvorio se u genocid nakon što je u zločinima ekstremista naroda Hutu masakrirano oko 800.000 Tutsija i umjerenih Hutua.

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

U svibnju je udruga 'Prava Afrikancima' optužila Uwayezua, inače pripadnika naroda Hutu, da je bio upleten u masakr 80 mladih Tutsija na jugu Ruande. Uwayezu, koji je u Italiji radio više od 12 godina kao svećenik u crkvi u Empoliju, uhićen je na osnovu tjeralice koju su izdale ruandske vlasti. Trenutno se nalazi u pritvoru i čeka izručenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene