Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija za kontrolu nad financiranjem gradnje džamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija će kontrolirati pristizanje novca iz inozemstva za izgradnju džamija, najavio je ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.

"Nije prihvatljivo širenje džamija novcem koji stiže iz inozemstva", rekao je Amato i naglasio da "želi znati tko što financira". Amato najavljuje i veću kontrolu "nad islamskim školama koje trebaju poštivati standard kvalitete prije svega nastavnika".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar odstupio zbog nesreće pijanih policajaca Slika nije dostupna U Rusiji neriješeno više od 35 tisuća ubojstava

Amato najavljuje osnivanje zaklade "za financiranje vjerskih i
civilnih djela", kako bi se moglo kontrolirati tko šalje novac i u
koju namjenu za djelovanje islamskih zajednica u Italiji.

Talijanska istraga je više puta utvrdila, a u prošloj godini je bilo 228 prijava o mogućim terorističkim napadima i o tome da se u džamijama nalaze osobe koje potpomažu terorizam.

Pod optužbom pomaganja teroristima ili okupljanja budućih terorista iz Italije je izbačeno 20 osoba, među njima i imam u Torinu.

Međunarodni terorizam je "prijetnja koja i dalje postoji, ali mi smo u mogućnosti da stvari držimo pod kontrolom. Rad tajne službe je omogućio spriječavanje atentata u Italiji", kazao je Amato.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene