Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Sedmero uhićenih zbog navodne umiješanosti u pokolj u Duisbourgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam osoba je uhićeno u petak u okviru nove operacije protiv dvaju mafijaških klanova u Kalabriji, na jugu Italije, čija je vendeta bila uzrok pokolja u Duisburgu u Njemačkoj u kojemu je šest osoba ubijeno, doznaje se od karabinjera iz kalabrijske uprave.

Karabinjeri su zapravo uhitili sedmero od desetero osumnjičenika protiv kojih je uhidbeni nalog izdalo državno tužiteljstvo Kalabrije u okviru potrage za pripadnicima dvaju klanova iz sela San Luca, iz kojega su bila šestorica muškaraca ubijenih 15. kolovoza u Duisbourgu, na zapadu Njemačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostali bez više od pola stada Vukovi zaklali i mrcvarili 15 ovaca u Gorskom kotaru: "Čini se da su ubijali radi ubijanja" Napad u ruskoj školi "teroristički čin" Raste broj poginulih u brutalnom napadu u ruskoj školi: Napadač je imao psihičkih problema

Dvojica osumnjičenika još se skrivaju, a treći je već u zatvoru zbog drugih kaznenih djela, dodaju karabinjeri.

Kako navode talijanske vlasti, pokolj koji se dogodio ispred talijanskog restorana posljednji je nastavak krvavog obračuna dviju mafijaških obitelji iz tog sela koje su u sukobu od 1991. U njemu je bilo desetak mrtvih do pokolja u Duisbourgu.

Među osobama uhićenim u petak su i dvije žene, Maria Pelle i Antonella Vottari, supruga i sestra kuma Francesca Vottarija.

Osumnjičenici su optuženi za zločinačko udruživanje mafijaškog tipa, za krijumčarenje oružja i eksploziva i za nezakoniti nadzor gospodarskih djelatnosti. Koncem kolovoza već je uhićeno tridesetak osoba u okviru iste istrage pokrenute do pokolja u Duisbourgu.

Osumnjičeni za pokolj u Duisbourgu za kojega policija vjeruje da je Giovanni Strangio, još je u bijegu. Njemačke vlasti pretpostavljaju da je riječ o dvama, a ne o jednom ubojici, prema pisanju njemačkog tjednika Focus iz ožujka.

Četiri su osobe uhićene u Italiji i u Njemačkoj u okviru istrage o tom izmirivanju računa, tijekom koje je izašla na vidjelo moć 'Ndranghete, kalabrijske mafije, izvan talijanskih granica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene