Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Zaštita nije pomogla

OPASNE NOVČANICE OD 10 EURA Otkriveno pola milijuna lažnih eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Preliminarne provjere novčanica pokazuju da su izvrsne kvalitete i mogu lako prevariti bilo koga tko ih primi", kažu u talijanskoj policiji.

Talijanska policija objavila je u ponedjeljak kako je u blizini Napulja otkrila veliku količinu krivotvorenih novčanica od 10 eura izrađenih prema novim apoenima s dodatnim sigurnosnim zaštitama čiji je cilj bio upravo onemogućiti krivotvorenje zajedničke europske valute.

Pročitajte i ovo Euro: Ilustracija - 1 Oprez Pojavile su se krivotvorene novčanice od 50 eura: Evo kako ih možete prepoznati Krivotvorene kovanice kuna i eura - 5 poziva na oprez HNB se oglasio o krivotvorenim novčanicama, provjerite koji je lažni novac najčešći

"Ovo je prva zapljena krivotvorina nove serije novčanica u Europi", objavila je financijska policija Guardia di Finanza u priopćenju. Napulj je poznat kao središte krivotvorenja novca.

EURU PRIJETI SLOM Juncker: Zajednička valuta nema smisla ako propadne Schengen

Guardia di Finanza objavila je da je uhitila 39-ogodišnjeg muškarca u nedjelju nakon potjere sjeveroistočnim predgrađem Casoria. Muškarac se autom zabio u policijsko vozilo koje mu je zablokiralo prolaz i policija je u njemu pronašla više od 500 tisuća eura lažnih novčanica.

"Preliminarne provjere novčanica pokazuju da su izvrsne kvalitete i mogu lako prevariti bilo koga tko ih primi", piše policija u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene