Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na traženje Njemačke

Italija pojačava kontrolu pred tunelom Brenner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je spremna privremeno pojačati kontrolu ispred tunela Brenner koji je povezuje s Austrijom na traženje Njemačke, suočene s velikim priljevom izbjeglica, izvijestili su u srijedu dužnosnici pogranične pokrajine Bolzano.

"Vlada se vrlo brzo angažirala na molbu službenog Berlina, obećavši da će, u skladu sa Schengenskim sporazumom, pojačati kontrolu na granici pred Brennerom, na način na koji se to riješilo tijekom summita G7", stoji u priopćenju. Tijekom summita G7, održanog početkom lipnja u Bavarskoj kontrola je trajala nekoliko tjedana.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

"Suočena s rekordnim brojem izbjeglica", Bavarska je zatražila "logističku potporu" susjednih zemalja, stoji u priopćenju pokrajine Bolzano.

DRAMA NA KOLODVORU Policija spriječava izbjeglice da se popnu na vlakove

Uz zeleno svjetlo talijanske vlade, pokrajina će privremeno prihvatiti između 300 i 400 izbjeglica, kako bi Bavarskoj omogućila da se još bolje organizira i suoči s izvanrednom situacijom. "Izbjeglice će se smjestiti u sportske dvorane u kojima postoje sanitarni čvorovi, tuševi i ostala prikladna infrastruktura", uz logističku potporu civilne zaštite i dobrovoljaca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene