Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Počeo feragosto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći val odlaska talijanskih turista prema ljetovalištima počeo je danas, a prema prognozama poduzeća Autostrade ovog se vikenda na glavnim prometnim pravcima - prema granicama sa Slovenijom, Francuskom i Austrijom - očekuje ukupno 11 milijuna automobila.

Tvrtka Autostrade najavljuje posebno gust promet za petak poslije podne i subotu ujutro. Veliki promet se očekuje i prema Anconi i drugim lukama iz kojih kreću trajekti prema Hrvatskoj i Grčkoj. Dakako, promet je usmjeren i prema talijanskim turističkim središtima na Jadranu i prema otocima.

Pročitajte i ovo Turizam; ilustracija - 1 Dobar znak Turisti pohrlili provesti Uskrs na hrvatskoj obali: Nije samo Dubrovnik hit destinacija ove predsezone Turisti u Gorskom kotaru - 3 Hit za domaće goste Unatoč koroni ova hrvatska regija bilježi sjajne turističke rezultate: "Po broju noćenja na razini smo prošle godine"

Najveći broj Talijana bit će na odmoru upravo prva dva tjedna u kolovozu. Od oko 25 milijuna Talijana koji će biti na odmoru, oko četiri milijuna će otići u inozemstvo, a među odredištima su i hrvatska ljetovališta. Poduzeće Autostrade poziva na oprez, a od danas su pooštrene i kazne za prekršitelje prometnih propisa.

U Italiji godišnje na cestama pogiba više od pet tisuća osoba. Dok je prijašnjih godina glavni uzrok nesreća bila brzina, umor i nepoštovanje uvjeta vožnje, od ove godine je glavni uzrok nesreća postala vožnja u pijanom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene