Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Mozzarelle sve manje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom od najboljih talijanskih specijaliteta, 'mozzarella di bufala', prijeti opasnost. Zbog bruceloze talijanska vlada planira pobiti do 60.000 bufala od čijeg se mlijeka proizvodi slavna mozzarella, jer se sumnja da su zaraženi tom bolešću.

Na jugu Italije u Campaniai, lutajuća stada bivola su uobičajena. Njihovo se mlijeko koristi kako bi se napravio jedan od najboljih specijaliteta Italije – mozzarella di bufala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Povlači se jedna vrsta mlijeka: Budite oprezni, sadrži alergen Giacomo Chiapparini bizarnije ne može Grana Padano ubio vlasnika sirane: Ušao u skladište, a onda se dogodio nevjerojatan domino efekt

Ali proizvođači mozzarelle ovog se tjedna susreću s nepoznatom budućnošću, jer talijanska vlada planira pobiti do 60,000 bufala zaraženih brucelozom. To je bakterijska bolest koja uzrokuje temperaturu, širi se nepasteriziranim mlijekom i može utjecati na zdravlje ljudi.

Talijanski farmeri kažu da je prodaja 'mozzarella di bufala' već pala 40 posto zbog krize koju je izazvalo smeće u Napulju.

'Primjetili smo da ljudi manje naručuju mozzarellu, ali čini se da se nitko ne brine za mozzarellu na pizzi jer prodaja pizze je porasla', rekao je Mahua Reset, vlasnik jednog talijanskog restorana

Vlasti kažu da je mlijeko koje je već u prodaji pod kontrolom i da mu ne prijeti infekcija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene