Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dovoljno za Berlusconijev pad

Italija: Četiri člana vlade podnijela ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri člana vlade Silvija Berlusconija, bliskih suradnika njegova bivšeg saveznika Gianfranca Finija, podnijela su ostavke na dosadašnje dužnosti.

To je potez koji nije dovoljan da bi se govorilo o potencijalnom padu vlade, no povezan je s izglasavanjem povjerenja u parlamentu. Finijeva stranka, Budućnost i sloboda za Italiju obavijestila je o tomu da će ministar za europsku politiku Andrea Ronchi, zamjenik ministra za ekonomski razvoj zemlje Adolfo Urso te državni tajnici ministarstva poljoprivrede Antonio Buonfiglio i zaštite okoliša Roberto Menia, podnijeti ostavke na dosadašnje dužnosti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Berlusconi sa sinom osumnjičen za utaju poreza

Agencija France presse raspolaže podatkom prema kojemu je još jedan, peti član vlade Giusepe Maria Reina - državni tajnik za infrastrukturu i transport, član manje sicilijanske stranke MPA, Finijeve saveznice, također podnio ostavku.

Ostavke 'Finijevih' ministara dodatno zaoštravaju političku krizu u Italiji, ali će se istodobno pokazati odnos snaga u parlamentu. Berlusconi i njegovi saveznici iz Sjeverne lige raspolažu solidnom većinom u senatu, no glasanje o povjerenju u donjem domu parlamenta, u potpunosti će ovisiti o Finijevim pristalicama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene