Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bore se svim snagama

Italija bi zbog mafijaša u Napulj mogla poslati još vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska ministrica unutarnjih poslova u petak je rekla da razmatra povećanje broja vojnika u Napulju kako bi se spriječila eskalacija nasilja nakon što je ranije ovoga tjedna u jednom dječjem vrtiću ubijen muškarac.

Za posjeta vrtiću Anna Maria Cancellieri, talijanska ministrica unutarnjih poslova, rekla je da je posljednjih mjeseci već osnažena vojna potpora policiji zbog eskalacije rata između mafijaških klanova u četvrti Scampia, jednom od uporišta napuljske mafije Camorre."Broj vojnika je izvanredan. Razmišljamo i o dodatnom jačanju vojne nazočnosti", rekla je novinarima.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

>> Sunčao se i čitao knjigu: Na Baliju uhićen mafijaški šef!

Napulj je već dugo sinonim za organizirani kriminal, ali je posljednji niz obračuna vatrenim oružjima šokirao vlasti. U srijedu su jednog pedesetgodišnjaka dva muškaraca na skuteru gonila do dvorišta vrtića gdje su ga ustrijelili dok su djeca u zgradi uvježbavala božićne pjesme.

Ubijeni muškarac je za jedan mafijaški klan počeo preprodavati drogu čime je navukao bijes suparničkog klana, izvijestili su mediji. U četvrtak je jedan 40-godišnjak povezan s drugim klanom ubijen iz vatrenog oružja pred jednom od napuljskih pizzerije naočigled zaprepaštenih prolaznika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene