Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Operacija 'Santa Tecla'

Italija: 67 uhićenih u akciji protiv mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska je policija uhitila 67 osoba i zaplijenila imovinu vrijednu oko 250 milijuna eura u akciji provedenoj u nekoliko talijanskih regija, organiziranoj protiv članova kalabrijske mafije 'Ndranghete', izvijestila je policija.

Operacija je provedena pod nazivom 'Santa Tecla', po ulici u središtu Milana u kojoj su se okupljali članovi grupe, stoji u priopćenju. Akcija je provedena u Kalabriji i u Lombardiji, no i u drugim dijelovima Italije.

Pročitajte i ovo Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti''

Privedene osobe optužene su za povezanost s mafijom, iznuđivanje, kamatarenje i trgovinu drogom. Istraga je provedena u suradnji sa svjedocima pokajnicima koji su napustili organizaciju. Oni su otkrili informacije o 'sustavnom iznuđivanju' koje su članovi mafije provodili prema lokalnim poduzetnicima i posao trgovine drogom na sjeveru Italije, izvijestila je talijanska agencija Ansa.

U posljednjih je nekoliko desetljeća 'Ndrangheta' postala najmoćnija među četirima talijanskim mafijaškim organizacijama - Camorri iz napuljske regije, sicilijanskoj Cosa nostri i najmanjoj Sacri coroni uniti iz južne pokrajine Apulije.

Po istraživanju talijanskog instituta Eurispes, zahvaljujući posebice trgovini drogom i oružjem 'Ndrangheta' je sklopila poslove vrijedne oko 44 milijarde eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene