Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MEĐUNARODNA ISTRAGA

LET MH17 Zrakoplov oborila raketa proruskih pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni tim istražitelja utvrdio je da je malezijski zrakoplov na letu MH17 oboren ruskom raketom Buk ispaljenom iz sela kojeg su kontrolirali proruski pobunjenici.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa na letu MH17 oboren je prije dvije godine ruskom raketom Buk ispaljenom iz pobunjeničkog sela na istoku Ukrajine, objavio je u srijedu međunarodni tim istražitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rusija protiv Putin ne želi UN-ov sud za rušenje MH17 Slika nije dostupna Vođa proruskih separatista ON JE SRUŠIO MH17? Obitelji žrtava ga traže 5,5 milijardi kuna

Raketni sustav Buk dovezen je u selo Pervomajsk i iz njega je ispaljena jedna raketa, nakon čega je vraćen je u Rusiju, zaključio je Zajednički istražiteljski tim (JIT) predvođen nizozemskim tužiteljima, javila je agencija Reuters.

Tužitelji su objavili dugo očekivane rezultate istrage o tome tko je odgovoran za rušenje putničkog zrakoplova nad istočnom Ukrajinom 2014. kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Rezultati potkrepljuju ranije indicije da su letjelicu oborili proruski pobunjenici raketom zemlja-zrak tipa Buk, navodi dpa.

Rusija je uporno odbijala te tvrdnje tražeći od istražitelja da u obzir uzmu njezine podatke po kojima iza nesreće stoji Ukrajina. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene