Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraga u Velikoj Britaniji zbog sumnje u izbornu prijevaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije parlamentarne zastupnice u Vijeću Europe doći će idućeg tjedna u Veliku Britaniju zbog istrage o mogućoj izbornoj prijevari u dopisnom i opunomoćenom glasovanju u toj zemlji.

Herta Daeubler-Gmelin, bivša njemačka socijaldemokratska ministrica pravosuđa i Urszula Gacek (Poljska, kršćanska demokratkinja) boravit će početkom slijedećeg tjedna u Londonu i u Brightonu kako bi utvrdile treba li Parlamentarna skupština Vijeća Europe pokrenuti 'postupak nadzora' u Velikoj Britaniji, poput onoga u novim demokracijama kao što su Albanija, Gruzija, Azerbajdžan i Moldavija.

Pročitajte i ovo Slovačka policija ispred zgrade u kojoj živi osumnjičenik za napad na premijera Roberta Fica Pokušaj ubojstva Napadača na slovačkog premijera policija dovela u njegov stan: Poznato je što su odnijeli Tonči Glavina - 1 novo ime u vladi Tko je novi ministar turizma? Renta vilu od pola milijuna eura i na njoj masno zarađuje. Ima dva automobila, gumeni čamac, dionice...

Postupkom koji se trenutačno vodi u 10 od 46 država članica Vijeća Europe uspostavlja se stalni dijalog s europskom organizacijom kako bi se tim zemljama pomoglo da izvršavaju svoje obveze na polju demokracije, vladavine prava i zaštite ljudskih prava.

U travnju 2005., šestero laburističkih gradskih vijećnika u
Birminghamu u središnjoj Engleskoj završilo je na sudu jer su zatajili više tisuća dopisnih glasačkih listića na lokalnim izborima u lipnju 2004. godine.

Sudac koji je vodio postupak nazvao je dopisno glasovanje, koje je vlada Tonyja Blaira pojednostavnila do krajnosti, 'pravim pozivom na prijevaru'. Ocijenio je kako bi takav sustav 'bio sramota i za banana-republiku', pa su izbori poništeni u dvama okruzima u Birminghamu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene