Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istočna Njemačka: U napadima na strance ozlijeđena trudnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna trudna Iračanka, dvojica Afrikanaca i jedan policajac ozlijeđeni su protekli vikend u odvojenim napadima na strance u istočnonjemačkome gradu Magdeburgu.

Iračanka s dvogodišnjim djetetom napadnuta je u subotu u autobusu. Ta je 20-godišnjakinja putovala s još jednom ženom i trojicom muškaraca, a svi su Iračani.

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora"

Policija je u vezi s tim incidentom uhitila dvojicu muškaraca, od 28 i 30 godina. Pušteni su u nedjelju, a policija kaže da ih čeka tužba.

Drugi se incident dogodio u nedjelju rano ujutro, a napadnuta je skupina Afrikanaca. Dvojica Nigerijaca ozlijeđena su, kao i policajac kojih je pokušao privesti napadače koji su pobjegli. Za oba incidenta policija odgovornima smatra neonaciste.

U nekada komunističkoj istočnoj Njemačkoj učestali su napadi na strance. Nezaposlenost je ondje velika, a životni standard niži nego u zapadnome dijelu zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene