Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaši samoubojice

Istanbulski napadači bili Rus, Uzbek i Kirgiz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica bombaša samoubojica koji su u zračnoj luci u Istanbulu ubili 43 osobe bili su iz Rusije, Uzbekistana i Kirgistana, objavio je dužnosnik turske vlade.

Napad na treći najprometniji aerodrom u Europi bio je najsmrtonosniji u seriji bombaških akcija u Turskoj ove godine.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Dužnosnik je objavio samo nacionalnost, ali ne i identitet napadača koji istražitelji pokušavaju utvrditi na temelju ostataka tijela.

Turska policija uhitila je u četvrtak ujutro 13 osoba među kojima trojicu stranaca u vezi s napadom u zračnoj luci Ataturk u kojem je ranjeno više od 200 ljudi.

Snage sigurnosti izvele su simultane racije na 16 mjesta u Istanbulu, kazali su dužnosnici.

Velika većina od 43 poginulih su Turci, a 13 je stranih državljana, petero iz Saudijske Arabije, dvoje iz Iraka te po jedan državljanin Tunisa, Uzbekistana, Kine, Irana, Ukrajine i Jordana.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji nosi obilježja radikalne islamističke skupine Islamske države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene