Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duboko se ispričavaju

Isprika BBC-a kraljici zbog otkrivanja sadržaja razgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska medijska kuća BBC ispričala se britanskoj kraljici zbog objavljivanja njenog privatnog razgovora.

Britanska medijska kuća BBC ispričala se u utorak britanskoj kraljici Elizabeti zbog toga što je jedan od njezinih novinara objavio njezino stajalište o slučaju radikalnog imama Abu Hamze izrečeno u privatnom razgovoru, objavljeno je u utorak na internetskoj stranici BBC-ija.

Novinar BBC-ija Frank Gardner, koji prati pitanja nacionalne sigurnosti, objavio je na BBC-iju kako mu je kraljica ispričala da je svojedobno pitala laburističkog ministra unutarnjih poslova zašto je taj čovjek još na slobodi kad je sigurno negdje prekršio nekakav britanski zakon, što su britanski mediji odmah interpretirali kao njezino lobiranje za Hamzino uhićenje.

'BBC se ispričao zbog toga što je otkrio da je kraljica postavila pitanja ministrima oko aktivnosti radikalnog klerika Abu Hamze al Masrija', navodi se na mrežnoj stranici BBC-ija. U pismu Buckinghamskoj palači BBC je napisao kako je taj razgovor trebao ostati privatan te da novinar Gardner 'duboko žali zbog kršenja povjerenja'. Također u pismu BBC dodaje da je otkrivanje sadržaja razgovora bilo 'potpuno neprihvatljivo' i da Gardner 'užasno žali' zbog neugodnosti koje je izazvao te se ispričava.

Pročitajte i ovo Izrael projektilima odgovorio na napad Hamasa Analiza sukoba na Bliskom istoku Stručnjak za sigurnost: "Izrael je uhvaćen na spavanju, ali će uzvratiti velikom silom" Boris Crnković odgovoran za reputaciju institucije Dekan osječke Ekonomije se ispričao zbog doktorata Vice Mihanovića: "To je afera koju smo imali. Ne bježimo od toga"

>> Odobreno izručenje Abu Hamze iz Velike Britanije u SAD

Europski sud za ljudska prava (ECHR) u ponedjeljak je odbio žalbu radikalnog imama Abu Hamze na odluku o njegovu izručenju iz Velike Britanije u Sjedinjene Države zbog optužbi za terorizam, čime je to izručenje postalo moguće. On je u britanskom zatvoru od 2004.

Mustafa Kamal Mustafa, poznat kao Abu Hamza al-Masri, koji je slijep na jedno oko i bogalj koji umjesto ruke ima kuku, optužen je po jedanaest točaka optužnice povezanih s terorizmom. Washington ga optužuje da je 1998. sudjelovao u otmici šestnaest zapadnih turista u Jemenu, među kojima su četiri poginula u akciji oslobađanja jemenske vojske.

Usto je pomagao u osnivanju baze za uvježbavanje terorista u SAD-u 2000.-2001. godine i u financiranju kandidata za džihad željnih poći na Bliski istok, kako bi se ondje obučili za izvođenje terorističkih napada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene