Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ispred bugarske crnomorske obale potonuo teretni brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski teretni brod potonuo je rano jutros u nemirnome moru ispred bugarske crnomorske obale, priopćilo je bugarsko Ministarstvo prometa.

Glasnogovornica Ministarstva rekla je kako je na brodu "Tolstoj", koji je plovio pod sjevernokorejskom zastavom i prevozio 2,500 tona metalnog otpada, bilo 12 članova posade. Potonuo je oko četiri sata ujutro po lokalnom vremenu 12-ak milja od rta Emina na sjevernom dijelu bugarske obale. Zasad nije poznato jesu li mornari preživjeli nesreću.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Ministar obilazi granicu Najavio ulaganja Davor Božinović o stanju na granici: "Da policija nije dobro opremljena, teško bismo mogli govoriti o učinkovitosti"

"Brod nije poslao SOS poruku, a naše su vlasti za nesreću doznale tek 11 sati nakon što je signal poslan iz jedne druge crnomorske zemlje", rekla je glasnogovornica ne navodeći ostale pojedinosti.

Bugarski helikopter i nekoliko spasilačkih brodova tragaju za članovima posade, no olujno nevrijeme ometa akciju spašavanja, rekla je glasnogovornica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene