Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bila je to moralna pogreška'

Ispovijest bivšeg šefa MMF-a: Priznao odnos sa sobaricom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dominique Strauss-Kahn priznao je da je bio u neprikladnom odnosu sa sobaricom Nafissatou Diallo, što je, kako je rekao, bila moralna pogreška.

Strauss-Kahn prvi put je progovorio nakon uhićenja polovicom svibnja u New Yorku, pod optužbom za pokušaj silovanja zaposlenice hotela Sofitel na Manhattanu. Zbog te moralne pogreške Strauss-Kahn neće se kandidirati za predsjednika Francuske.

'Radilo se o neprikladnom odnosu, čak pogreški', izjavio je on za televizijski dnevnik privatne postaje TF1 i dodao: 'To je moralna pogreška i nisam zbog nje ponosan'. Naglasio je kako vrlo kratak odnos sa sobaricom nije naplaćen te odbacio ikakav oblik nasilja. 'Ono što se dogodilo ne obuhvaća ni nasilje, ni prisilu, ni agresiju, niti ikakvo kazneno djelo. Tako kaže tužitelj, ne ja', istaknuo je Strauss-Kahn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Između laži Zaključak slučaja Strauss-Kahn: Sobarica je pristala na seks Slika nije dostupna Sobarica lagala u iskazu Američki sud obustavio proces protiv Strauss-Kahna

Dodao je kako je učinio veliku pogrešku koja je pogodila njegovu suprugu, djecu, prijatelje i cijeli narod Francuske koji je u njega vjerovao. 'Imao sam osjećaj da sam zarobljen, ponižen', rekao je Strauss-Kahn i naglasio kako je bio duboko povrijeđen slikom i optužbama koji su mediji slagali o njemu.

'Oduvijek sam poštovao žene. Jako sam skupo platio svoju pogrešku, još je uvijek plaćam', rekao je.

Afera nakon koje je obustavljeno krivično gonjenje Strauss-Kahna prekinula je postupak kojim bi se kandidirao za predsjedničke izbore sljedećeg svibnja u Francuskoj. 'Da, želio sam se kandidirati', izjavio je on dodajući da to sad 'očito neće učiniti'. (HIna)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene