Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka s vremenom

Ispod ruševina uspio pozvati pomoć mobitelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke ekipe u Turskoj danonoćno rade na izvlačenju preživjelih iz ruševina. Dizalice i ostala teška mašinerija bili su u pogonu cijelu noć, a stanovništvo je lopatama kopalo po ruševinama i tražilo nestale sugrađane.

Nakon što je potres magnitude 7,2 po Richteru jučer pogodio sjeveroistok Turske i ubio najmanje 270 osoba spasitelji su cijelu noć pokušavali iz ruševina spasiti preživjele. Članovi obitelji čekali su ispred ruševina, mnogi u suzama, javlja AP.

Pročitajte i ovo Dijete spašeno nakon 296 sati ravno čudu VIDEO Preživjeli 296 sati pod tonama betona u hladnoći: Spasioci izvukli dijete i dvoje odraslih ispod ruševina Spašavanje ispod ruševina u Turskoj Nakon više od tjedan dana Čudesno spašavanje u Turskoj: Dvije žene izvučene ispod ruševina. Stiže novi veliki problem - "Očekujemo epidemije..."

Dizalice i ostala teška mašinerija bili su u pogonu cijelu noć, a stanovništvo je lopatama kopalo po ruševinama i tražilo nestale sugrađane.

Spasitelji su iz ruševina jedne 6-erokatnice izvukli Yalcina Akaya koji je mobitelom uspio nazvati policiju i opisati im svoju lokaciju. Akayu je ozlijeđena noga, no osim toga nije teže ozlijeđen. Još tri osobe, od kojih dvoje djece, spašeno je iz jedne zgrade u Ercisu 20 sati nakon potresa. 

U potresu je smrtno stradalo više od 270 osoba, a najmanje 1.000 ih je ozlijeđeno.

Vlasti ljude upozoravaju da se klone oštećenih domova jer bi se mogli naknadno urušiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene