Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa na oprezu

Ispitati potporu američke automobilske industrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u utorak da će Europa ispitati američki plan potpore automobilskom sektoru, kako bi se uvjerila da ne će omesti europsku industriju.

'Ispitat ćemo kako će SAD poduprijeti automobilsku industriju jer ne želimo da europska industrija bude oštećena', kazala je na konferenciji za tisak održanoj s predsjednikom talijanske Vlade Silviom Berlusconijem u Trstu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporavak Obama obećao pomoć, dionice GM-a skočile za više od 14 posto Slika nije dostupna Financijska kriza Chrysler zatvorio pogone na mjesec dana

Aktualni američki Kongres raspravlja o mogućoj pomoći od 25 milijarda dolara trima velikim američkim proizvođačima - Fordu, General Motorsu i Chrysleru koji su u stagnaciji.

Njemačka Vlada je u razgovorima s tvrtkom u teškoćama - Opelom, podružnicom General Motorsa, glede mogućeg odobravanja jamčevine. U ponedjeljak je Merkel kazala da će odluka o tome biti donesena prije Božića.

Na europskoj razini predsjednik Eurogrupe Jean-Claude Juncker izrazio je u utorak sklonost 'europskoj strategiji spašavanja' automobilske industrije.

Silvio Berlusconi je pak isključio mogućnost izravne pomoći Italije automobilskoj industriji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene