Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu imali izbora

ISLAND U ŠOKU: Prvi put u povijesti islandske policije ubijena osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islandska policija ubila je muškarca koji je u stanu pucao iz sačmarice. To je prvi put u povijesti islandske policije da je tijekom policijske operacije ubijena osoba.

Nakon što je sačmaricom naoružani muškarac u svojem stanu pucao iz sačmarice, islandska policija morala je upotrijebiti silu te su ga usmrtili. Lokalni dužnosnici ističu kako je to prva smrt osobe u policijskoj akciji u povijesti islandske policije, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Erupcija vulkana na Islandu barem erupcija jenjava VIDEO Temperature na Islandu debelo ispod nule, a lava oštetila cijevi za toplu vodu: "Jako je loše" Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji

Prethodno razmjeni vatre policija je kroz prozore ubacila suzavac, u pokušaju svladavanja naoružanog 59-godišnjaka, čiji se stan nalazi u istočnom dijelu Rejkjavika.

'Demokracija u Europi ne postoji oduvijek, stvarala se stoljećima'

Pokušaj svladavanja suzavcem nije uspio pa je policija krenula u zgradu, na što je naoružani muškarac zapucao po njima, u kojem trenutku je i policija uzvratila vatru i ubila ga. U akciji je sudjelovalo između 15 i 20 policajaca i specijalaca.

Policajci ranjeni u lice i ruku

Nisu niti policajci prošli bez ozljeda, jer po ulasku u stan, neimenovani muškarac je zapucao te ranio jednog u lice, a drugog u ruku.

Policija ga je na mjestu događaja teško ranila, a muškarac je umro nedugo po dolasku u bolnicu.

Policija izrazila žaljenje i sućut obitelji ubijenog

"Policija žali zbog tog incidenta i izražava svoju sućut njegovoj obitelji", rekao je Haraldur Johannessen, šef islandske policije. Incident je okarakterizirao kao "bez presedana" na Islandu.

U vrijeme policijske akcije susjedstvo je evakuirano zbog bojazni za sigurnost građana.

Island, koji ima ukupnu populaciju od 322.000 stanovnika, ima jednu od najmanjih stopa kriminala u svijetu, a pucnjava i ubojstva su u toj zemlji doista nesvakidašnja pojava.

Trauma za policajce

Da je iskustvo bilo traumatično za policajce, govori i činjenica da im je omogućeno psihološko savjetovanje nakon događaja.

islandska policija provodi istragu oko načina reakcije svojih policajaca, kao i razloga zbog kojih je neimenovani muškarac pucao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene