Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na obuci u Afganistanu?

Islamski militant upozorio na moguće napade u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Afganistanu uhićeni islamski ekstremist rođen u Njemačkoj upozorio je na moguće terorističke napade u Njemačkoj i susjednim zemljama, izvijestili su mediji.

Tjednik Der Spiegel objavio je da je 36-godišnji muškarac, identificiran kao Ahmad S., na napade upozorio tijekom ispitivanja u vojnom zatvoru vojske SAD-a u Bagramu. List dodaje da njemačka vlada ispituje njegovo svjedočenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sastanku s Gatesom Jandroković u SAD-u zbog Afganistana Slika nije dostupna Razvit će balističke projektile Sjeverna Koreja izravna je prijetnja SAD-u

Ahmad S. osumnjičen je da pripada Islamskom pokretu Uzbekistana, militantnoj islamističkoj skupini za koju se smatra da je provela napade na snage NATO-a koje djeluju u Afganistanu.

Dužnosnici njemačke vlade potvrdili su da su u kontaktu s vlastima SAD-a kako bi osumnjičenom muškarcu pokušali ponuditi konzularnu pomoć.

Der Spiegel je izvijestio da je muškarac, koji ima dvojno njemačko i afganistansko državljanstvo, u ožujku 2009. putovao u regiju, na granicu Afganistana i Pakistana u logor za obuku militanata.

Ahmad S. je imao kontakte s džamijom Taiba u Hamburgu u koju su dolazili i organizatori napada 11. rujna 2001. godine, napisao je list. Tu su džamiju hamburške vlasti zatvorile prošlog mjeseca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene