Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlokobna poruka

Islamska država izaziva princa Harryja: "Zašto ne dođeš i boriš se ako si muškarac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski militanti objavili su video u kojem izazivaju princa Harryja na borbu.

Snimka od tri i pol minute koja je snimljena na engleskom jeziku prikazuje islamskog militanta koji je identificiran kao Abu Uqayl iz Singapura kako se obraća princu Harryju. Princ je posjetio tu bogatu azijsku zemlju u lipnju, a tamo ga je zatekao i teroristički napad u Londonu za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

"Zašto ne dođeš ovamo i boriš se s nama ako si muškarac? Tako da možemo vas i vaše helikoptere poslati u pakao (uz dozvolu Alaha)?" govori militant obraćajući se direktno princu Harryju.

Pretpostavlja se da je to prvi puta da je u propagandi Islamske države sudjelovao netko iz Singapura, a video je objavila američka obavještajna grupa koja prati aktivnosti radikalnih islamista.

Kraljevski posjet Singapuru prije tri mjeseca bio je zasjenjen napadom islamskih terorista u blizini Londonskog mosta kada su se teroristi kombijem zaletjeli na prolaznike i ubili sedam, a ozlijedili 48 osoba.

Ministarstvo unutarnjih poslova iz Singapura navodi kako vjeruje da se čovjek koji poziva na obračun princa Harryja zove Meghat Shahdan bin Abdul Samad (39), a bio je u Siriji i tamo se borio na strani Islamske države.

Analitičari su ovaj video opisali kao "promjenu igre" ističući kako je to dokaz da teroristička skupina ISIS-a prebacuje fokus prema jugoistočnoj Aziji, i to muslimanima koji govore engleski da im se pridruže. Singapur bi mogao biti nova meta islamskih militanata, piše Telegraph.
 

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene