Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje Europola

ROĐENI DA UBIJAJU Oni su sljedeća generacija terora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Islamskoj državi, procjenjuje se, 31.000 žena je u drugom stanju, a njihova djeca postat će - ubojice i teroristi.

Djeca stranih boraca koji se u Siriji i Iraku bore za Islamsku državu treniraju kako bi postali 'nova generacija terorista', upozorava Europol.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost"

Teroristička skupina djecu koristi kao bombaše samoubojice, a svijet je nedavno šokirala snimka četverogodišnjeg krvnika, malog britanskog dječaka, kojeg je ISIS regrutirao u svoje redove. I to je samo još jedan takav slučaj u nizu u kojem djeca ubijaju taoce. 

No, Europol je posebno zabrinut zbog djece koja će ili već jesu biti rođena i odgajana u okrilju tzv. Islamske države. Naime, u samoproglašenom 'kalifatu' navodno je u drugom stanju čak 31.000 žena.

'ISIS u svojim propagandnim materijalima često pokazuje da trenira te maloljetnike kako bi postali iduća generacija terorista i oni mogu biti sigurnosna prijetnja brojnim zemljama', upozorava Europol u svojem najnovijem izvješću.

Analitičari tvrde da ISIS djecu doživljava kao ključan faktor u planiranju budućih napada, a smatra ih boljim i ubojitijim borcima upravo zato što su indoktrinirani praktički od rođenja. Zovu ih 'izgubljenom generacijom'. Naime, čak i ako Islamska država bude pobijeđena, analitičari su zabrinuti jer bi mladi regruti mogli nastaviti sa svojim krvavim pokušajima ponovnog uspostavljanja 'kalifata', piše Independent.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene