445000
445000
445000
445000
445000

ROĐENI DA UBIJAJU Oni su sljedeća generacija terora

  • , 30.07.2016., 19:20
  • Autor:
  • komentara

U Islamskoj državi, procjenjuje se, 31.000 žena je u drugom stanju, a njihova djeca postat će - ubojice i teroristi.

 
 
 
 
Djeca koju regrutira ISIS (Screenshot You Tube)
Djeca koju regrutira ISIS (Screenshot You Tube)

Djeca stranih boraca koji se u Siriji i Iraku bore za Islamsku državu treniraju kako bi postali 'nova generacija terorista', upozorava Europol.

Teroristička skupina djecu koristi kao bombaše samoubojice, a svijet je nedavno šokirala snimka četverogodišnjeg krvnika, malog britanskog dječaka, kojeg je ISIS regrutirao u svoje redove. I to je samo još jedan takav slučaj u nizu u kojem djeca ubijaju taoce. 

No, Europol je posebno zabrinut zbog djece koja će ili već jesu biti rođena i odgajana u okrilju tzv. Islamske države. Naime, u samoproglašenom 'kalifatu' navodno je u drugom stanju čak 31.000 žena.

'ISIS u svojim propagandnim materijalima često pokazuje da trenira te maloljetnike kako bi postali iduća generacija terorista i oni mogu biti sigurnosna prijetnja brojnim zemljama', upozorava Europol u svojem najnovijem izvješću.

Analitičari tvrde da ISIS djecu doživljava kao ključan faktor u planiranju budućih napada, a smatra ih boljim i ubojitijim borcima upravo zato što su indoktrinirani praktički od rođenja. Zovu ih 'izgubljenom generacijom'. Naime, čak i ako Islamska država bude pobijeđena, analitičari su zabrinuti jer bi mladi regruti mogli nastaviti sa svojim krvavim pokušajima ponovnog uspostavljanja 'kalifata', piše Independent.


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se