Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Islamisti zbog preljuba do smrti kamenovali Somalijku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Somalijski islamisti su kamenovanjem izvršili smrtnu kaznu nad 23-godišnjom ženom optuženom za preljub što je prvo takvo javno smaknuće u posljednje dvije godine, rekli su svjedoci.

Somalijku su u ponedjeljak zakopali u rupu do visine vrata pred stotinama ljudi na trgu u južnom somalijskom gradu Kismayu koji su islamisti zauzeli u kolovozu, a potom su joj bacali kamenje u glavu. Žena je tri puta vađena iz rupe kako bi se provjerilo je li umrla, rekli su svjedoci. Kada su rođaci i drugi krenuli zaustaviti smaknuće stražari su otvorili vatru i ubili jedno dijete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ne zovi me tata!' Džihadisti IS-a kamenovali djevojku zbog preljuba dok je njen otac promatrao Slika nije dostupna Interpol traga za njom Sjećate se Bijele udovice? Ponovno je viđena, ovaj put na devi

'Dok smo čekali vidjeti to nemilosrdno kamenovanje u vozilu je dovezena žena pod zelenom burkom i crnim velom', rekao je agenciji Reuters jedan mještanin.

'Nama je rečeno da se ona sama prepustila kazni no mogli smo čuti kako vrišti dok su joj prisilno vezivali ruke i noge. Njeni su rođaci potrčali prema njoj ali su islamisti otvorili paljbu i ubili jedno dijete'.

Islamisti su posljednji put proveli javna smaknuća dok su 2006. godine vladali Mogadišem i južnom Somalijom. Združene etiopske i snage somalijske vlade su ih svrgnule s vlasti krajem te godine nakon čega su islamisti krenuli u gerilski kampanju postupno vraćajući teritorij.

Kao i kada su vladali Mogadišem islamisti koji sada nadziru područje Kismayua ponovno nameću fundamentalističke prakse poput zabrane zabave koju smatraju protuislamskom.

Islamistički čelnici su na posljednjem smaknuću rekli da je žena prekršila islamski zakon ali su obećali i kazniti stražara koji je ubio dijete u gužvi prilikom pogubljenja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene