Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali pismo

Islamisti s Kavkaza: Mi smo napali vlak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kavkaska islamistička skupina vođe čečenskih pobunjenika Dokua Umarova preuzela je odgovornost za napad na ruski vlak Nevski ekspres u kojem je u petak poginulo 27 osoba, objavljeno je u srijedu na Internet stranici bliskoj tom pokretu Kavkazcenter.

'Izjavljujemo da je operacija pripremljena i vođena u okviru niza operacija sabotaže planirane početkom godine na strateška mjesta u Rusiji, po naredbi emira Kavkaskog Emirata Dokua Umarova', piše u pismu koje je Kavkazcenter navodno zaprimio. '27. studenoga posebna skupina za sabotažu aktivirala je eksploziv u vlaku Nevski ekspres na vezi Sankt Peterburg - Moskva koji koriste visoki ruski dužnosnici', objašnjava se u preuzimanju odgovornosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važni napredak Napravili levitirajući vlak koji vozi po običnoj pruzi: Moći će razviti brzinu do 200 kilometara na sat Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu"

>> Napad na vlak izveli ruski nacionalisti?

Nevski ekspres je luksuzni vlak. Dvojica ruskih dužnosnika poginula su u atentatu - direktor fonda za hitne rezerve Rosreserv Boris Jevstratikov i nekadašnji senator Sergej Tarasov. U pismu se obećaje nastavak tog tipa napada dok Rusija 'ne prestane sa svojom politikom ubijanja običnih muslimana'. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene