Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za SAD i koaliciju

SVI ĆE BITI NA JEDNOM MJESTU Džihadisti na nepoznatoj lokaciji u Iraku biraju novog vođu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stariji vođe Islamske države dobili su poziv da se odazovu sastanku u Iraku kako bi izabrali nasljednika trenutačnog vođe te organizacije Abu Bakra al-Baghdadija.

Sirijska humanitrana organizacija smještena u Londonu citira izvore koji kažu da ISIS-ovo vodstvo mora doći na okupljanje u Irak, uključujući i one koji su u Siriji kako bi izabrali novog vođu.

Pročitajte i ovo Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen Allison Fluke-Ekren osuđena na 20 godina "Carica ISIS-a" obučavala i djecu za terorističke napade: "Privlačili su je smrt i uništenje"

Ostaje nejasno zašto organizacija traži nasljednika Baghdadija. Dok neki nagađaju da je ubijen u Mosulu u ofenzivi koja je počela u listopadu, neki vjeruju da je još živi, ali da je životno ugrožen.

Iako već godinu dana kola informacija da je mrtav, Al Baghdadi je posljednju je poruku objavio prije mjesec dana u kojoj je ponovio važnost džihada, piše Jerusalem Post.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene