Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže učitelje

IS objavio listu raspoloživih radnih mjesta: 'Svi ćete biti nagrađeni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među ponuđenim radnim mjestima koje nudi ISIS su doktor, kuhar te mehaničar koji će se baviti vojnim arsenalom ne bi li vojska u svakom trenutku bila spremna za borbu.

Britanski džihadist koji je iz Britanije otišao u Siriju kako bi se pridružio borcima islamske države objavio je listu raspoloživih radnih mjesta za sve one koji se žele pridružiti borbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Među njima puno zapadnjaka Gotovo 30.000 stranih džihadista ušlo u Siriju i Irak od 2011. Slika nije dostupna Profesionalci SAS razbio džihadističku zasjedu, specijalac sačmaricom ubio šestoricu

Na društvenim je mrežama gdje se predstavlja kao Abu Sa'eed Al-Britani britanac objavio kako je averzija prema borbama u Siriji "znak slabe vjere" te napisao kako u ovom trenutku u redovima džihadista postoji potreba za novinarima, fitnes instruktorima te izračivačima bombi, prenosi Independent.

VIDEO S kalašnjikovima u rukama traže ravnopravnost s muškarcima

Među poslovima koje Isis nudi je i onaj iz prosvjete prema kojem se traži učitelj koji bi djecu s područja kojim vlada Isis učio zakonodavstvu i pravu. Također se traže zdravstveni djelatnici koji bi pomagali ranjenima i bolesnima.

Također traže novinare koji će raditi u tzv. "medijskom centru" pod vlašću Islamske države. Zbog negativnog izvještavanja zapadnoorjentiranih medija, jedna od točaka koje kandidat za mjesto novinara mora ispunjavati je da poštuje politiku Isisa.

Ostala raspoloživa radna mjesta su doktor, kuhar te mehaničar koji će se baviti vojnim arsenalom ne bi li vojska u svakom trenutku bila spremna za borbu.

Traži se i treći džihadist odgovoran za ubojstvo 20 stranih turista

Zasigurno malo manje zanimljiv oglas je onaj u odjelu izrade bombe. Osoba koja se može prijavit za ovo mjesto mora biti spremna za izradu ovog oružja, no jedako tako mora u svakom trenutku biti spremna nositi bombu na sebi te, ukoliko bude potrebno, otići u smrt u ime vjere.

Opisujući objavu kao "preljepi poslovi za one koji uistinu žele biti nagrađeni" Al-Britani je napisao "braća u odjelu izrade bombi su srž i oslonac svake operacije."

"Zamislite nagradu kada u pripremite automobil prepun eksploziva koji će otići na prvu crtu bojišnice. Dobit ćete jednaku nagradu kao i onaj koji je pritisnuo gumb za detonaciju te 50 nevjernika poslao u pakao", napisao je Al-Britani u objavi.

Među raspoloživim mjestima za zaposlenje stoji i oglas za osobe koje će se baviti "čačkanjem" osvojenog područja u potrazi za automobilima, hranom i cigaretama te svima onima koji krše zakon.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene