Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinutost nije prošla

Isaac oštetio branu, vlasti naredile evakuaciju desetaka tisuća ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Isaac još uvijek zadaje probleme američkim državljanima. Stanovnicima područja uz rijeku Tangiaphoa vlasti su naredile obaveznu evakuaciju.

Tropska oluja, koja je prerasla u uragan prve kategorije Isaac, primorala je stanovnike Mississippija i Louisiane koji žive uz područja rijeke Tangiaphoa na evakuaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVANREDNO STANJE Nicholas iz oluje ojačao u uragan: ''Shvatite ozbiljno ovu situaciju i pripremite se'' Slika nije dostupna Proglašena katastrofa Milijuni bez struje nakon uragana Ida: Stanovnicima SAD-a još uvijek prijete poplave i snažan vjetar

Brana na rijeci Tangiaphoa nije probijena, ali je teško oštećena pa vlasti žele izbjeći moguću tragediju do koje bi došlo ukoliko brana popusti.

Guverner Louisiane izjavio je kako se planira namjeran proboj brane da bi se spriječilo njeno nekontrolirano pucanje, uslijed ostećenja, prenosi CNN.

>> Uragan Isaac prošao, očekuje se novi - Kirk!

Stručnjaci iz nacionalnog vremenskog centra predviđaju da će vodostaj rijeke porasti za gotovo jedan metar. Stanovnici u panici napuštaju poplavljena područja, spašavaju samo najnužnije.
Prema proračunima, u slučaju puknuća brane, voda bi do kentwooda došla za 90 minuta, te je evakuacija naređena zbog predostrožnosti. Evakuacija će obuhvatiti između 40 i 60 tisuća ljudi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene