Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na karikaturista

'Irski atentator' Danijel Oršuš u Remetincu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijel Oršuš (26), hrvatski državljanin koji je prije nekoliko dana uhićen u Irskoj kao pripadnik skupine islamskih fundamentalista koji su pripremali atentat na švedskog karikaturista, izveden je pred istražnog suca. Sudac mu je produljio pritvor do podizanja optužnice.

Oršuš u Irskoj ima status azilanta, a njegova sestra koja također živi u Irskoj nije htjela komentirati slučaj, prenosi Večernji list. Bangladešanin Sheik Ahmed, Oršušev prijatelj, rekao je da je Danijel uvijek bio pristojan. 'Ničim se nije isticao, ali na njemu se primijetila promjena ponašanja kada je prije godinu dana prešao na islam. Molio se nekoliko puta dnevno, u sve je uplitao vjeru,' rekao je Amhemd.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Mediji u Irskoj još nisu objavili identitete uhićenih članova, a za Oršuša se doznaje da je u Irsku došao iz romskog naselja Stiske nedaleko od Đurđevca, no tamošnji stanovnici to niječu.
Potraga za 'pravim Danijelom Oršušem' dovela je do spoznaja da se u Remetincu nalaze dva Danijela Oršuša, jedan je u pritvoru, a drugi u zatvoru. Imaju 30 i 20 godina, a Danijel Oršuš u Irskoj ima 26 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene