Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upitno 3 milijuna glasova

Iransko Vijeće čuvara utvrdilo: Veći broj glasova nego glasača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iransko Vijeće čuvara priopćilo je da je došlo do nekih nepravilnosti na izborima 12. lipnja, čije rezultate oporba osporava što je dovelo do velikih prosvjeda.

Vijeće čuvara priznalo je da je broj glasova u 50 gradova bio veći od ukupnog broja glasača, čime je u pitanje dovedeno oko 3 milijuna glasova. Međutim, to tijelo kaže da treba utvrditi jesu li brojke bile odlučujuće za konačne izborne rezultate.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

>> Uznemirujući video: Metkom u prsa ubijena djevojka koja je promatrala prosvjede

Iranski mediji izvijestili su da je najmanje deset ljudi ubijeno u sukobima u subotu između vladinih snaga sigurnosti i oporbe, čime je ukupno u sukobima nakon izbora poginulo 17 osoba.

Policijski izvori koje je u ponedjeljak naveo državni radio kažu da je u subotu uhićeno 457 osoba. Četrdeset policajaca je ranjeno, a 34 zgrade su oštećene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene