Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Oni izazivaju nestabilnost"

Iranski vođa: Amerika je stvorila Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u ponedjeljak je proglasio Sjedinjene Države odgovornima za nestabilnost na Bliskom istoku te rekao da je borba Washingtona protiv Islamske države laž, piše na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Sjedinjene Države i njezini agenti "izvor su nestabilnosti na Bliskom istoku... Tko je stvorio Islamsku državu? Amerika... Američka je tvrdnja o borbi protiv Islamske države laž", rekao je Hamnei na sastanku s visokopozicioniranim iranskim dužnosnicima.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice''

Iran i SAD prekinuli su diplomatske odnose ubrzo nakon Islamske revolucije u Iranu 1979.

Hamnei je imao nekoliko oštrih izjava prema SAD-u od početka ramazana, a predsjednik Donald Trump govorio je protiv Irana mnogo puta otkad je preuzeo dužnost.

Iranski vođa optužuje SAD i njegova regionalnog saveznika Saudijsku Arabiju da financiraju sunitske militante, uključujući IS koji je prvi napad u Iranu izvršio u srijedu u Teheranu, pri čemu je poginulo 17 ljudi.

Islamska država u ponedjeljak je čestitala borcima koji su izveli napad u Teheranu, ali je zaprijetila i novim napadima.

U audioporuci koja je navodno došla od glasnogovornika IS-a, a koja je objavljena je na kanalu Islamske države na kodiranoj aplikaciji Telegram, Islamska država poziva pristaše da izvode napade u SAD-u, Europi, Rusiji, Australiji, Iraku, Siriji, Iranu i na Filipinima tijekom ramazana koji je počeo krajem svibnja. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene