Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Religijske sumnje'

Iranski vjerski vođe protiv imenovanja žena u vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vjerski vođe protive se prijedlogu ultrakonzervativnog predsjednika Mahmuda Ahmadinedažda da imenuje tri žene na mjesta ministara u svojoj budućoj vladi, izvijestio je konzervativni list Tehran Emrouz.

Predsjednik je izabrao Susan Kešavarz, Marzieh Vahid Dastdžerdi i Fatimu Adjorlu za ministrice obrazovanja, zdravstva i socijalnih poslova. ‘Postoje religijske sumnje u sposobnost žena da upravljaju. To bi vlada morala uzeti u obzir’, rekao je Mohamad Taghi Rahbar koji vodi frakciju vjerskih vođa u parlamentu. Dodao je će ta skupina uskoro tražiti mišljenje vrhovnog vođe Alija Hameneia o tom pitanju.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi?

>> Ahmadinedžad najavio najmanje dvije žene u vladi

Slijedi izglasavanje povjerenja

Ako se Hamenei izjasni o problemu, vjerski vođe će mu se prikloniti. Ako se ne izjasni, parlament će ‘osluškivati stajalište vjerskih vođa tijekom izglasavanja povjerenja’, rekao je Taghi Rahbar. Predsjednik je u srijedu predstavio popis 21 kandidata za buduću vladu, a 30. kolovoza parlament im svima treba izglasali povjerenje da bi bili potvrđeni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene