Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roberts Gates tvrdi:

'Iranski nuklearni program najveća je prijetnja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nuklearne ambicije Irana predstavljaju najvažniju prijetnju za svjetsku sigurnost, izjavio je američki ministar obrane Robert Gates u govoru pred Ekonomskim klubom u Chicagu.

'Iran me najviše brine jer se čini da nema scenarija koji bi dopustio optimizam iako su učinjene dobre stvari', kazao je Gates. Prijetnja ne leži samo u odlučnosti Irana da se opskrbi nuklearnim oružjem već i u 'nesposobnosti međunarodne zajednice da osujeti tu odlučnost', smatra Gates.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Nakon pogibije Sjevernokorejski vođa Kim uputio: "Raisijeva smrt je veliki gubitak za Iran" Smrt iranskog predsjednika u padu helikoptera Nema veze s lošim vremenom Otkriven uzrok pada helikoptera s iranskim predsjednikom? SAD kaže da je Raisi imao krvave ruke

'Ako ga se domognu, mogućnost utrke u nuklearnom naoružanju na Bliskom istoku postaje vrlo, vrlo stvarna', upozorio je on. Ministar obrane kazao je kako nastoji uvjeriti druge zemlje, posebice Rusiju, da iranska situacija ne prijeti samo SAD-u. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene