Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Iranski ministar: Raketni štit u Turskoj štiti cionistički režim i prijetnja je Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proturaketni štit NATO-a, čije je radare Turska pristala primiti na svojem tlu, namijenjen je prvenstveno zaštiti Izraela i predstavlja 'prijetnju' za Iran, optužio je iranski ministar obrane Ahmad Vahidi.

'Instaliranjem tog radarskog sustava u Turskoj želi se zaštititi cionistički režim', izjavio je general Vahidi, upitan o turskoj odluci.

'Nećemo dopustiti nijednoj stranoj sili da prijeti našim interesima, i odlučno ćemo odgovoriti na svaku prijetnju', dodao je ministar koji je sudjelovao na svečanom obilježavanju 31. obljetnice rata Iran-Irak (1980.-88.).

Turska je početkom rujna pristala primiti radarski sustav NATO-a namijenjen detektiranju eventualne raketne paljbe na Europu s Bliskog istoka, izričito namijenjen suprotstavljanju bilo kakvoj iranskoj prijetnji. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene