Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nose poruku mira

Iranski brodovi u Sudanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva iranska ratna broda uplovila su u ponedjeljak Port Sudan, objavila je iranska novinska agencija Irna.

Nosač helikoptera Hark i razarač Šahid Nahdi "nose poruku mira i prijateljstva i osiguravaju pomorske puteve od terorizma", javila je iranska agencija. Druga iranska agencija Fars prenosi da su se brodovi usidrili u Port Sudanu i da će se časnici sa broda susresti sa sudanskim dužnosnicima.

Izrael optužuje Sudan, koji ima bliske veze sa Iranom i sunitskim džihadistima, da omogućuje krijumčarenje oružja prema Pojasu Gaze, preko Sinaja. Sudan je prošlog tjedna optužio Izrael za napad na tvornicu oružja u Kartumu.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

>> Iran posjeduje snimke izraelskih zabranjenih zona

Sudan je naveo da je veliku eksploziju u tvornici izazvao izraelski zračni napad no izraelsko ministarstvo obrane nije željelo komentirati te tvrdnje. Na pitanje izraelske televizijske postaje Channel Two o sudanskim optužbama izraelski ministar obrane Ehud Barak je rekao da "nema ništa za reći o tom pitanju".

U prošli utorak je nakon nekoliko snažnih eksplozija izbio veliki požar u tvornici oružja Jarmuk u južnoj okolici sudanske prijestolnice, rekli su svjedoci. Vatrogascima je trebalo više od dva sata da ugase vatru u glavnoj sudanskoj tvornici streljiva i lakog oružja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene