Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cenzura kao i u Kini

Internet na udaru i u Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlast u Iranu, kao i u Kini, blokira internet sadržaje vezane uz nemire na Bliskom istoku.

U noći s nedjelje na ponedjeljak vlasti u Iranu su blokirale internet sadržaje o prosvjedima u Egiptu, Sudanu i Tunisu. Mnogi Iranci ostali su neugodno iznenađeni kad su jutros otkrili kako je cijeli niz internetskih adresa blokiran. Među njima nalaze se i velike novinske agencije i stranice poput  Yahoo news i Google News. Te stranice sada se pridružuju dugoj listi ranije blokiranih stranica kao što su britanski BBC i društvene mreže Facebook i Twitter.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Nova ograničenja nisu službeno potvrđena od strane vladinih dužnosnika te je u izjavi koju prenosi agencija Reuters, jedan neimenovani vladin dužnosnik izjavio kako će se ‘utvrditi izvor ovog problema’.

Značajno je da mnogi politički analitičari uspoređuju sadašnje nemire na Bliskom istoku s prosvjedima koji su uslijedili prošle godine nakon iranskih predsjedničkih izbora u kojima je ponovno izabran sadašnji predsjednik Ahmadinedžad. Vlast je tada suzbila prosvjede i optužila ‘neprijateljske strane sile’ za njihovu organizaciju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene