Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obogaćivanje urana

Iranov odgovor nije konačan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran još nije dao konačan odgovor na međunarodnu ponudu o obogaćivanju svog uranija, rekao je dosadašnji generalni direktor IAEA-e Mohamed ElBaradei.

'Ne smatram da sam dobio konačan odgovor, nadam se da ću ga uskoro dobiti', rekao je na konferenciji za novinare u Berlinu. 'Nismo primili pisani odgovor od Irana. Dobio sam usmeni odgovor prema kojem trebaju zadržati sav uranij u Iranu sve dok ne dobiju gorivo', naglasio je El Baradei. 'Iskreno vjerujem da je loptica na strani Iranaca. Nadam se da će iskoristiti tu jedinstvenu i kratkotrajnu priliku', rekao je direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju, čiji mandat istječe krajem mjeseca.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

>> SAD upozorio Iran na nove sankcije

Iranski ministar vanjskih poslova Manušehr Motaki je najavio u srijedu da njegova zemlja odbija prebaciti svoj slabo obogaćeni uranij u inozemstvo, čime je odbijena glavna ponuda IAEA-e od 21. listopada. El Baradei je ponovio da taj iranski odgovor na IAEA-inu ponudu pokazuje na problem krajnjeg nepovjerenja. Šest velikih sila pregovara o iranskom nuklearnom predmetu okupile su su petak u Bruxellesu kako bi razmotrile odgovor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene