Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Norvežani šokirani

Iran zaplijenio Nobelovu nagradu Širin Ebadi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranske vlasti zaplijenile su Nobelovu nagradu za mir dodijeljenu 2003. odvjetnici Širin Ebadi, objavila je u četvrtak norveška vlada.

'Šokirani smo takvim postupkom', rekao je norveški ministar vanjskih poslova Jonas Gahr Stoere i pozvao iranskog diplomatskog predstavnika u Oslu kako bi mu izrazio prosvjed. Prvi puta su vlasti jedne zemlje oduzele medalju i diplomu dobitniku Nobelove nagradu, istaknuo je Stoere.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> Četvero aktivista dobilo 'alternativnog Nobela'

Nobelova nagrada za mir je dodijeljena iranskoj odvjetnici za napore u razvoju demokracije i zaštiti ljudskih prava u Iranu. I norveški odbor za dodjelu Nobelove nagrade je naveo da će prosvjedovati protiv toga čina. Tajnik odbora Geir Lundestad je rekao da nikada nijedan dobitnik Nobelove nagrade nije doživio takav postupak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene