Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raketa Koramšar

Iran uspješno testirao novi balistički projektil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je uspješno testirao novi balistički projektil s dosegom 2000 kilometara koji je pokazan na vojnoj paradi u petak, objavili su u subotu državni mediji.

Ispaljivanje rakete Koramšar, za koji Iran kaže da može nositi nekoliko bojnih glava, vjerojatno će izazvati zabrinutost u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Testiranje oružja u Iranu Ogroman domet VIDEO Iran se pohvalio da je lansirao zastrašujuće oružje: "Naša poruka neprijateljima"

Državna mreža IRIB objavila je snimku testa projektila bez datuma i mjesta, uključujući video snimku kamere na samom projektilu koja kako su rekli pokazuje odvajanje konusa koji nosi više bojnih glava.

"Vidite snimke uspješnog testa projektila Koramšar s dosegom 2000 kilometara, najnovijeg projektila u našoj zemlji", rečeno je na državnoj televiziji.

"To je treći iranski projektil s dosegom od 2000 kilometara", dodaje se.

Raketa Koramšar prvi put je pokazana javnosti na vojnoj paradi u petak, gdje je predsjednik Hasan Rohani rekao da će Iran jačati svoje vojne kapacitete bez dozvole bilo koje zemlje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene