Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran ugrozio Sporazum o neširenju naoružanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet velikih nuklearnih sila je izjavilo kako je Sporazum o neširenju naoružanja ugrožen, navevši kao razlog proces obogaćivanja urana u Iranu, nuklearni pokus Sjeverne koreje 2006. i nedavne navode kako je Sirija u tajnosti pokušala izgraditi nuklearni reaktor uz pomoć Sjeverne Koreje.

'Širenje nuklearnog oružja je prijetnja svjetskom miru i sigurnosti', kaže se u zajedničkom priopćenju SAD, Rusije, Kine, Francuske i Velike Britanije, objavljenom zadnjeg dana dvotjedne konferencije 106 zemalja sudionica NPT-a.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

'To ugrožava izglede za napredak u drugim ciljevima NPT-a poput nuklearnog razoružavanja i šteti izgledima za širenje nuklearne suradnje u svijetu', rekao je britanski izaslanik John Duncan u ime pet velikih sila.

'Opasnost od širenja naoružanja koja izvire iz nuklearnog programa Irana i dalje je razlog naše ozbiljne zabrinutosti', dodao je.

Nuklearne sile objavile su kako čvrsto podupiru revidirani paket gospodarskih poticaja koje, zajedno s Njemačkom, namjeravaju uskoro ponuditi Iranu u zamjenu za odustajanje Teherana od programa obogaćivanja urana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene