Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirali rakete

PREKRŠILI SU REZOLUCIJU UN-A Slijedi li kazna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je prošlog mjeseca testirao novu raketu srednjeg dometa kršeći pritom dvije rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, objavila su u ponedjeljak dvojica američkih dužnosnika pod uvjetom anonimnosti.

Po njihovim riječima, testiranje je obavljeno 21. studenoga, a jedan od njih navodi da je raketa letjela unutar iranskog teritorija.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Fox News ranije je na svom internetskom portalu naveo, pozivajući se na sigurnosne izvore, da je testiranje obavljeno u blizini Čabahara, lučkog grada u blizini granice s Pakistanom.

Rusija i Iran: Svjetske sile ne smiju nametati volju Siriji

Iranu je od 2010. zabranjeno svako testiranje balističkih raketa rezolucijom Vijeća sigurnosti koja ostaje na snazi do implementacije nuklearnog sporazuma između Irana i šest svjetskih sila.

Sjedinjene Države, Britanija, Francuska i Njemačka pozvale su u listopadu odbor za sankcije Vijeća sigurnosti na djelovanje zbog rakete koju je Teheran testirao unatoč tome što je time prekršio sankcije UN-a. Do sada međutim taj odbor nije poduzeo nikakve akcije.

Nekoliko diplomata Vijeća sigurnosti kazalo je u ponedjeljak da nisu dobili nikakvu službenu potvrdu novog navodnog kršenja UN-ovih sankcija protiv Irana, vezanih uz testiranje raketa, nakon one zaprimljene u listopadu. Diplomati su o tome govorili pod uvjetom anonimnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene