Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže uzajamno poštivanje

Iran spreman za nuklearne pregovore bez uvjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki iranski dužnosnik izjavio je da je Teheran spreman za pregovore sa Zapadom o svojem spornom nuklernom programu na temelju međusobnog poštivanja i bez ikakvih preduvjeta, objavila je državna televizija u utorak.

Američki predsjednik Barack Obama dao je Iranu rok do rujna da prihvati ponudu šest svjetskih sila o trgovinskim povlasticama u zamjenu za odustajanje od obogaćivanja urana, ili će se suočiti s oštrijim sankcijama. 'Razgovori bez preduvjeta temeljni su iranski stav u pregovorima o nuklearnome pitanju', rekao je Ali Asghar Soltanieh, iranski izaslanik pri Međunarodnoj atomskoj agenciji.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

'Soltanieh je objavio spremnost Irana za sudjelovanje u pregovorima sa Zapadom utemeljenima na uzajamnom poštivanju', prenijela je državna televizija. Iran je slične izjave davao i u prošlosti, no čini se da je politička nestabilnost nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju umanjila šanse za dijalogom o nuklearnom sporu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene