Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog pokušaja puča

Iran se priprema pogubiti još devet pristaša oporbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će uskoro pogubiti još devet oporbenih pristaša optuženih za pokušaj svrgavanja islamskog režima, izjavio je Sedžed Ibrahim Raisi, visoki dužnosnik iranskog sudbenog vijeća, prenosi u utorak agencija Fars.

'Dvije osobe pogubljene 28. siječnja i devet koje će biti uskoro pogubljene, uhićene su tijekom nemira (protuvladinih manifestacija posljednjih mjeseci)', rekao je Raisi na političkom sastanku u ponedjeljak navečer u jednoj džamiji u gradu Komu. Svi su oni povezani s 'kontrarevolucionarnom strujom i sudjelovali su u nemirima s ciljem svrgavanja režima', dodao je Raisi.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

>> Iran pogubio vješanjem dvojicu muškaraca

Iran je u četvrtak objesio dvojicu oporbenih pristaša optuženih za pripadnost monarhističkoj skupini Tondar (Skupština kraljevstva Irana) i djelatnosti protiv islamske republike jer su planirali ubojstva iranskih dužnosnika. Državni odvjetnik u Teheranu objavio je da devet osuđenika na smrt, čekaju na odluku žalbenog suda. Identitet devetorice osuđenih na smrt nije otkriven. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene