Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Predstavljajući nas kao prijetnju'

Iran: SAD u Zaljevu vodi 'psihološki rat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranci su optužili Sjedinjene Države da su u Zaljevu pokrenule 'psihološki rat' protiv Irana predstavljajući ga kao prijetnju arapskim državama u regiji kako bi ih uvjerili da im je potrebna američka zaštita.

Američki dužnosnici u nedjelju su izvijestili o proširenju obrambenih raketnih sustava na kopnu i moru u području Perzijskoga zaljeva, ključnome prolazu kojim se prevoze velike količine nafte, kao protutežu onome što smatraju sve većom iranskom raketnom prijetnjom. Amerikanci su proširili svoja obrambena raketna postrojenja u Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Bahreinu.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

'Oni ne žele vidjeti sve bolje odnose između Irana i susjednih zemalja u Perzijskom zaljevu, zbog čega su počeli psihološki rat', rekao je general Hasan Firuzabadi, zapovjednik Združenog stožera iranskih oružanih snaga.

'Ovo za nas nije ništa novo. O svemu smo obaviješteni - o lokacijama i o tomu kada će se izvesti proširenje. Rakete Patriot lako se deaktiviraju jednostavnim vojnim taktikama', dodao je general. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene