Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljen u Iranu

RAZVILI MOĆAN PROTUZRAČNI SUSTAV 'Sposoban uništiti nekoliko meta istodobno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je prvi put u nedjelju pokazao svoj novi sustav protuzračne obrane Bavar 373, izgrađen lokalno i usporediv s ruskim S-300, što potvrđuje njegovu odlučnost u razvijanju vojnih kapaciteta usprkos zabrinutosti Zapada.

Slike koje su emitirali različiti iranski mediji prikazuju predsjednika Hasana Rohanija i njegova ministra obrane Hoseina Dehgana na svečanom otvaranju novog sustava, projekt koji je lansiran u doba dok je Iran još bio pod međunarodnim sankcijama.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

General Dehgan najavio je u svibnju "početak proizvodnje sustava Bavar 373" objašnjavajući da je "u stanju uništiti krstareće rakete, bespilotne letjelice, borbene avione i balističke rakete".

Sustav je "sposoban uništiti nekoliko meta istodobno", dodao je on.

Iran je odlučio da se okrene tom projektu kad je Rusija 2010. zbog sankcija prekinula ugovor sklopljen tri godine ranije oko isporuke sustava S-300. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene