Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran protjerao kanadskog veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je protjerao kanadskog veleposlanika, Johna Mundyja, u Teheranu jer je Ottawa odbila prihvatiti izaslanike koje je Iran predložio Kanadi, objavio je kanadski šef diplomacije Maxime Bernier.

Odnosi Kanade i Irana zahladnjeli su otkako j 2003. iransko-kanadska fotografkinja Zahra Kazemi umrla od izljeva krvi u mozak zadobivenog udarcem u teheranskom zatvoru.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom"

'Kanada žali zbog odluke iranske vlade koja je naredila našem veleposlaniku da napusti Teheran što je potpuno neopravdano', napisao je Bernier u priopćenju.

Dvije su zemlje dulje vrijeme pokušavale dogovoriti razmjenu
veleposlanika, no Ottawa nije mogla prihvatiti dvojicu kandidata koje je predložio Teheran, napisao je Bernier.

Prošlog tjedna Vrhovni sud Irana naredio je novo suđenje za smrt Zahre Kazemi. Na prvome suđenju agent obavještajne službe koji je ispitivao pritvorenicu bio je oslobođen optužbe za ubojstvo, a sud je naredio novu istragu jer bi i druge osobe mogle biti umiješane.

Prošlog mjeseca Odbor za ljudska prava Opće skupštine UN-a izglasao je rezoluciju kojom osuđuje kršenja ljudskih prava u Iranu, a rezoluciju je predložila Kanada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene