Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran prijeti Izraelu i SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran će uništiti Izrael i 32 američke vojne baze u Zaljevu i na Bliskom istoku ako ga napadnu zbog njegova nuklearnog programa, izjavio je visoki iranski dižnosnik Mojtaba Zoalnor, kako prenosi agencija Fars. Zolnur.

"SAD znaju vrlo dobro da na najmanji potez usmjeren protiv Irana, Izrael i 32 američke vojne baze u Zaljevu i na Bliskom istoku neće biti izvan dometa naših raketa i bit će uništene", rekao je Zoalnor, zamjenik duhovnog vođe iranske Revolucionarne garde.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas"

Iranski dužnosnici proteklih su dana umanjivali važnost nedavnih raketnih pokusa koje je u Iranu provela Revolucionarna garda, tvrdeći da Iran ne predstavlja nikakvu prijetnju i nema namjere povrijediti nijednu državu, ali je samo odlučan u obrani vlastitog teritorija.

Unatoč ratnoj retorici koja dolazi iz nekih iranskih krugov, glavni dužnosnici zemlje ne vjeruju u mogućnost napada na njihova nuklearna postrojenja od strane Izraela i SAD-a.

Ministar vanjskih poslova Manušer Mottaki izjavio je u subotu da su Sjedinjene Države još uvijek jako angažirane u Iraku i Afganistanu i ne mogu se priuštiti još jednu regionalnu krizu. A Izrael je, kako je dodao, vrlo involviran u palestinska i libanonska pitanja.

Izraelske zračne snage izvele su prošlog mjeseca vojnu vježbu, nakon koje su uslijedile spekulacije o mogućem napadu na iranska nuklearna postrojenja.

Sjedinjene Države sa svojim saveznicima, među kojima Izrael, optužuju Iran da pokušava pod plaštom civilnog nuklearnog programa razviti nuklearno oružje, što Teheran demantira, tvrdeći da je program namijenjen isključivo proizvodnji struje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene